Artikler/nyheter

Vis filtrering

18 resultater

Type artikkel
Velg område
18 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Krevende værforhold med mye nedbør

  Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel på grunn av krevende værforhold med mye nedbør, sterk vind og fare for skred. Dette spesielt for Vestlandet, Rogaland og Agder. Det må påregnes et stort antall skader på bygninger, innbo, hageanlegg, tomt og veier.

 2. Naturskadetopp i 2023

  I fjor var det mange naturskadehendelser og erstatningene er rekordhøye. Naturskadeerstatningene er anslått til nesten 3,8 milliarder kroner, viser tall fra Norsk Naturskadepool.

 3. 2023 blir et omfattende naturskadeår

  Mange og kostbare naturskader rammet landet vårt i 2023. 2023 er det dyreste året siden naturskadeforsikringsordningen ble opprettet i 1980, viser tall til og med november.

 4. Oppdaterte erstatningstall etter skredet i Halden

  Størrelsen på de materielle skadene etter fjellskredet ved fabrikkbygningen i Halden har tidligere vært anslått til om lag 1,2 milliarder kroner. Anslaget som dekkes gjennom naturskadeforsikringsordningen er per 1. november økt til 1,26 milliarder kroner.

 5. Et omfattende naturskadeår

  2023 blir et svært omfattende naturskadeår. Målt i nominelle kroner vil 2023 bli det dyreste året siden naturskadeforsikringsordningen ble opprettet i 1980.

 6. Skredskaden i Halden

  I slutten av april inntraff en stor skredskade i Halden ved at et fjellparti raste ut og skadet et fabrikkbygg. Inne i bygget står det svært kostbare maskiner som også ble truffet av skredet. Størrelsen på de materielle skadene har tidligere vært anslått til å være rundt 900 millioner kroner. Anslaget er per oktober økt til i overkant av 1,2 milliarder.