Artikler/nyheter

Vis filtrering

21 resultater

Type artikkel
Velg område
21 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Naturskadeåret 2023 når nye høyder

  Erstatningene etter naturskader er rekordhøye i 2023 med nesten 4,2 milliarder kroner. Det er særlig erstatningene etter ekstremværet Hans som trekker summen opp.

 2. Mye naturskader på nyåret

  Hittil i år har det vært mye naturskader. Stormen Ingunn førte til naturskadeerstatninger for nesten en halv milliard kroner, viser oppdaterte anslag fra Norsk Naturskadepool.

 3. Krevende værforhold med mye nedbør

  Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel på grunn av krevende værforhold med mye nedbør, sterk vind og fare for skred. Dette spesielt for Vestlandet, Rogaland og Agder. Det må påregnes et stort antall skader på bygninger, innbo, hageanlegg, tomt og veier.

 4. Naturskadetopp i 2023

  I fjor var det mange naturskadehendelser og erstatningene er rekordhøye. Naturskadeerstatningene er anslått til nesten 3,8 milliarder kroner, viser tall fra Norsk Naturskadepool.

 5. 2023 blir et omfattende naturskadeår

  Mange og kostbare naturskader rammet landet vårt i 2023. 2023 er det dyreste året siden naturskadeforsikringsordningen ble opprettet i 1980, viser tall til og med november.

 6. Oppdaterte erstatningstall etter skredet i Halden

  Størrelsen på de materielle skadene etter fjellskredet ved fabrikkbygningen i Halden har tidligere vært anslått til om lag 1,2 milliarder kroner. Anslaget som dekkes gjennom naturskadeforsikringsordningen er per 1. november økt til 1,26 milliarder kroner.

 7. Et omfattende naturskadeår

  2023 blir et svært omfattende naturskadeår. Målt i nominelle kroner vil 2023 bli det dyreste året siden naturskadeforsikringsordningen ble opprettet i 1980.