04/12 Melding fra Skadeutvalget

TIL MEDLEMSSELSKAPENE I
NORSK NATURSKADEPOOL
 
 
MELDING FRA SKADEUTVALGET NR. 4/12                                   Oslo, 8. august 2012
 
Flom-, vann- og skredskader i Nedre og Øvre Eiker tirsdag 07.08.2012.

Skadeutvalget var på befaring i de aktuelle områder samme dag sammen med takstmann Bjørn Borgersen.

Skader har oppstått både som følge av flom i vassdrag (elver og bekker) og ved at villbekker har oppstått i skrånende terreng. Selv om urbanisering kan ha ført til at naturlig avrenning har blitt noe redusert, legger Skadeutvalget til grunn at vannmengdene var så store at de fleste skader er å betrakte som naturskader ved flom.

I tillegg er det konstatert mange tilbakeslagsskader. Slike skader er ikke å betrakte som naturskader.

Skader oppstått ved kombinasjon av flom og tilbakeslag dekkes som naturskader.

Brannforsikrede objekter - som bygninger, innbo, løsøre, maskiner, varer samt hageanlegg – er omfattet av naturskadeforsikringen.

Skader på objekter som faller utenfor forsikringsdekningen, må meldes til lensmann - utenfor lensmannsdistrikt til namsfogd eller politi med sivilrettslige oppgaver - senest 3 måneder etter at skaden er inntrådt.

Selskapene har ansvar for all kommunikasjon og informasjon overfor forsikringstaker, og for at nødvendige redningstiltak blir utført.

Det vil ikke bli iverksatt koordinert taksering. Takseringsarbeidet kan ta tid. Selskapene må sørge for at takstoppdragene settes til takstmenn med nødvendige erfaring og kompetanse. Takstmann Bjørn Borgersen har sagt seg villig til å være en lokal kjentmann/faglig ressursperson for de takstmenn som ønsker det.

Vi viser for øvrig til Skadehåndboken.
 
Med hilsen
Norsk Naturskadepool

Skadeutvalget